21.04.2022 Blogginlägg Inga kommentarer

Hur ska EU fixa negativa usläpp?

Idag torsdag 21/4 10.00-11.30 körs det sista ESO-seminariet om EU-kommissionens klimatlagstiftningspaket ”Fit for 55”. Den här gången handlar det om hur man kan skapa negativa utsläpp genom kolinlagring – i landskapet, i träprodukter och kanske i berggrunden som bio-CCS. Regleras i den så kallade LULUCF-förordningen.
Politiskt mycket hett. Är det bäst med ett intensivt skogsbruk och ökade virkesuttag, eller bättre att minska avverkningarna och öka kolförråden i skogen?
Liksom tidigare är min roll att redovisa lagförslaget och det aktuella förhandlingsläget. Andra som medverkar är Björn Carlén från Konjunkturinstitutet, Malin Kanth från Naturvårdsverket och Magnus Berg från Skogsindustrierna.
Eventet kan följas direkt på nätet. Annars går det att spela upp i efterhand på ESOs hemsida. Där hittar du även inspelningar av de bägge tidigare seminarierna. 24/3 handlade det om utsläppshandeln och regleringen av utsläpp utanför utsläppshandeln. 6/4 om förslaget om en ”koldioxidtull” – CBAM.

Här kan du lämna en kommentar:

Lämna en kommentar


Warning: Use of undefined constant kriesi_pagination - assumed 'kriesi_pagination' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/nilssonproduktion.se/public_html/wp-content/themes/cubit/single.php on line 43