18.05.2023 Blogginlägg 5 kommentarer

Min ESO-rapport om EUs nya klimatlagstiftning lanseras 7 juni

Om du har möjlighet är du välkommen till lanseringen av rapporten ”Temperaturhöjning i klimatpolitiken” som jag har skrivit på uppdrag av ESO, Expertgruppen för Studier i Offentlig ekonomi (en sorts tankesmedja, som sorterar under, men är fristående från finansdepartementet – om ESO).

I rapporten presenteras kortfattat de centrala delarna av EUs klimatlagstiftning och vad de nyligen beslutade skärpningarna innebär. Dessutom diskuterar jag hur den svenska klimatpolitiken kommer att behöva ändras för att uppfylla de nya kraven i unionslagstiftningen.

Seminariet hålls onsdag 7 juni 10.1511.30 i lokalen Lunden på Drottninggatan 4 i Stockholm. Efter att jag presenterat rapporten följer ett samtal mellan mig, Runar Brännlund, professor em. i nationalekonomi vid Umeå universitet, Isabella Lövin, tidigare bl a klimatminister (MP), samt Lars Tysklind, L-politiker och nybliven ordförande i regeringens miljömålsberedning.

Seminariet sänds inte direkt på webben, men kan i efterhand spelas upp från ESOs hemsida, där rapporten dessutom kommer att kunna laddas ned från och med 7 juni. Anmälan till seminariet senast 5 juni.

Information och anmälan här

5 Svar to “Min ESO-rapport om EUs nya klimatlagstiftning lanseras 7 juni”

 1. Jaro Potucek skriver:

  Jag ser fram emot rapporten. Jag föredrar skrivet ord. Jag har blivit gammal och som konsekvens tänker jag långsamt och hör dåligt. Då hänger man inte med i muntliga presentationer.
  Rent allmänt behövs mer och bättre utbildningsmaterial i hållbarhetsfrågor. Jag försöker nu med Vaclav Smils How the world really works. Vad tycker experterna om den? Vilka alternativ/kompletteringar/ påbyggnader rekommenderas? Och vad får den unga generationen (dagens skolelever) lära sig?
  Mvh Jaro

 2. Björn Strander skriver:

  Spännande. Bra att det spelas in. Du var den förste som fick mig att förstå vad som var på gång, och jag ser fram emot den här analysen

 3. Pär Nord skriver:

  Varför får vi inte möjlighet att vara med digitalt????

 4. Karin skriver:

  Ser fram emot att läsa rapporten. Bra val av talare. Lars Tysklind var min parhäst i riksdagens miljönätverk – GLOBE. Stort engagemang och djupt rotad i det dåvarande Folkpartiet. Runar var representativ för den ekonomkår som alltid förklarar varför de klimatåtgärder vi föreslog var olönsamma. 7 juni är jag dock med maken i Extremadura och skådar Stortrapp. Kommer lanseringen att kunna ses efteråt?

 5. Daphne Thuvesson skriver:

  Så tråkigt att man inte kan vara med på distans. Men jag ser framemot att titta på inspelningen efteråt. Tack för att du dela med dig av all din kunskap. Dina analys av EU klimat politik är ovärderliga.

Lämna en kommentar


Warning: Use of undefined constant kriesi_pagination - assumed 'kriesi_pagination' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/nilssonproduktion.se/public_html/wp-content/themes/cubit/single.php on line 43